kuracie pečienky s pretlakom

Kuracie pečienky v paradajkovej omáčke

Po dlhšom čase som si opäť našla konečne čas pridať zopár svojich kuchárskych výtvorov, ktoré som si svedomite fotila, i keď som ich nepridávala na Veselú panvičku. Jedným z nich je aj tento receptík na prípravu kuracej pečene troška inak, než som bola zvyknutá doteraz. Vyskúšate túto vylepšenú verziu pečene na šťave aj vy? :-)

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY 
  • kuracia pečeň – 500 gramov,
  • cibuľa – 1 ks,
  • zelená paprika – 2 ks,
  • kápia čerstvá – 2 ks,
  • paradajkový pretlak – 200 ml,
  • klobáska – 1 nožička,
  • šampiňóny – 200 gramov,
  • voda – 200 ml,
  • olej – 2 PL
Na dochutenie podľa svojej chuti
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • chilli

POSTUP

Pripravíme si hlbšiu panvicu (na ktorú máme aj pokrievku) alebo stredne veľký hrniec – komu čo lepšie vyhovuje, ja som varila v hlbokej teflónovej panvici :-) .

Najskôr si nakrájame cibuľu a to na menšie kocky. Ďalej si pripravíme kuracie pečienky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, spolu s klobáskou. Do panvice či hrnca si dáme zovrieť olej, na ktorom orestujeme najskôr cibuľu, do ktorej po pár minútkach pridáme i kuracie pečienky spolu s na kúsky nakrájanou klobáskou. Spolu restujeme cca 5 minút.

Medzičasom si nakrájame zvyšné suroviny – t. j. zelenú papriku, kápiu a šampiňóny. Papriku som krájala na menšie pásiky a šampiňóny som len tak hala-bala posekala na menšie kúsky :-)

Nakrájané papriky spolu so šampiňónmi pridáme k pečienke s klobáskou a pridáme aj rajčinový pretlak a troška vody. Všetko spolu dusíme až do zmäknutia papriky a šampiňónov, cca 25 minút. Pečienku je vhodné dochucovať až na konci varenia, aby nezhorkla, takže všetky koreniny pridávam až po dovarení úplne nazáver. Po odstavení z plameňa som teda dochutila podľa seba soľou, mletým čiernym korením a mletým chilli. Premiešame a môžeme servírovať s ryžou, no podľa mňa by bohate postačil i čerstvý chlebík :-) kuracie pečienky s pretlakom (2) kuracie pečienky s pretlakom

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)