kuracie sote (2)

Kuracie soté

Určite každý z nás pozná klasiku akou je kuracie soté, no nedalo mi nepridať aj tento recept, pretože sa mi podarili krásne fotky, ktoré sa s mojim mobilom len tak nevydaria :-D Nech sa páči, pozrite si receptík, fotky a hlavne nezabudnite vyskúšať uvariť! :-)

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY 
  • kuracie prsia – 350 gramov,
  • cibuľa – 1 väčšia,
  • maslo alebo masť
  • hladká múka – 1-2 PL,
  • zelenina – mrazená alebo čerstvá – hrášok, mrkva, kukurica…
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • mletá červená paprika

POSTUP

Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky, cibuľu si očistíme a pokrájame na kocky. Kto použije čerstvú zeleninu, tak samozrejme treba očistiť a nakrájať aj tú, no ja toto jedlo varím väčšinou s mrazenou zeleninou, kde v balíčku nájdeme pásiky mrkvy, hrášok, kukuricu a zelené fazuľkové struky.

www.bionatural.sk

Kuracie soté pripravujem výlučne na masle alebo domácej masti. Preferujem maslo, ktoré dodá tú správnu chuť :-)

Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť kus masla, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je dozlatova orestovaná, zaprášime ju 1-2 PL hladkej múky, popražíme a pridáme k nej na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme soľou. Chvíľu orestujeme, kým sa mäsko nezatiahne a následne pridáme zeleninu. Premiešame, ešte minútku osmahneme a zalejeme vodou. Prikryté necháme dusiť, kým mäsko nezmäkne a šťava nezhustne. Dochutíme podľa potreby. Soté podávame s ryžou či varenými zemiakmi.kuracie sote A opäť detail, ako pri každom recepte :-)
kuracie sote (2)

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)