Určite každý z nás pozná klasiku akou je kuracie soté, no nedalo mi nepridať aj tento recept, pretože sa mi podarili krásne fotky, ktoré sa s mojim mobilom len tak nevydaria Nech sa páči, pozrite si receptík, fotky a hlavne nezabudnite vyskúšať uvariť!
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kuracie prsia – 350 gramov,
- cibuľa – 1 väčšia,
- maslo alebo masť
- hladká múka – 1-2 PL,
- zelenina – mrazená alebo čerstvá – hrášok, mrkva, kukurica…
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika
POSTUP
Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Kuracie prsia nakrájame na menšie kocky alebo rezančeky, cibuľu si očistíme a pokrájame na kocky. Kto použije čerstvú zeleninu, tak samozrejme treba očistiť a nakrájať aj tú, no ja toto jedlo varím väčšinou s mrazenou zeleninou, kde v balíčku nájdeme pásiky mrkvy, hrášok, kukuricu a zelené fazuľkové struky.
Kuracie soté pripravujem výlučne na masle alebo domácej masti. Preferujem maslo, ktoré dodá tú správnu chuť
Do stredne veľkého hrnca si dáme roztopiť kus masla, na ktorom orestujeme nakrájanú cibuľu. Keď je dozlatova orestovaná, zaprášime ju 1-2 PL hladkej múky, popražíme a pridáme k nej na menšie kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme soľou. Chvíľu orestujeme, kým sa mäsko nezatiahne a následne pridáme zeleninu. Premiešame, ešte minútku osmahneme a zalejeme vodou. Prikryté necháme dusiť, kým mäsko nezmäkne a šťava nezhustne. Dochutíme podľa potreby. Soté podávame s ryžou či varenými zemiakmi. A opäť detail, ako pri každom recepte