WP_20170112_11_50_40_Pro

Lahodné kuracie kari s hráškom

Dnes som dostala chuť na niečo iné, než zvyčajne varím a keď som našla v skrinke ešte nedotknutý sáčok s kari korením, hneď som vedela, že ho nebudem ďalej obchádzať a že ho konečne vo svojej kuchyni použijem. Keďže bolo treba ísť ešte na nákup a variť som začala až večer, úplne mi vyhovovala jednoduchosť a rýchlosť prípravy tohto jedla. Ak máte radi kari korenie a potrebujete vykúzliť niečo rýchle, odporúčam :-)

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY
  • kuracie stehná vykostené (môžete použiť aj prsia, ale stehná sú chutnejšie ;-) ) – 550 gramov,
  • pór – 1 ks,
  • hrášok mrazený – 1 šálka,
  • šľahačková smotana – 1 malý kelímok (250-300 ml),
  • olej
NA dochutenie podľa svojej chuti
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • kari korenie

POSTUP

Do hlbšej panvice dáme rozpáliť olej. Pór si očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska, ktoré dáme orestovať. Zatiaľ si na menšie kúsky nakrájame kuracie mäsko. Pôvodne som plánovala kúpiť kuracie prsia, no keďže som ich v obchode nezohnala a padli mi do oka vykostené kuracie stehná v akcii, nezúfala som a predsa len som ich kúpila. A urobila som dobre! Kari z kuracieho stehna nie je o nič horšie, ba dokonca si dovolím povedať, že je chutnejšie, ako z kuracích pŕs. Predsa len prsia sú suchšie a kuracie stehná majú chutné, šťavnaté mäso. No nie každý ich má rád, takže kľudne v recepte použite prsia, nemusíte nutne stehná tak, ako ja :-)

Nakrájané mäso pridáme k orestovanému póriku, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a samozrejme kari korením. Pri koreninách neuvádzam množstvo, pretože niekto má rád slanšie, niekto viac korenisté… Ale pamätajte, radšej najskôr pridať toho menej a neskôr dochutiť, ako niečo presoliť. Dobre viem, o čom hovorím ;-)

Mäso občas premiešame a opečieme dôkladne zo všetkých strán. Keď už chytí farbu, pridáme k nemu hrášok, zalejeme šľahačkovou smotanou, premiešame a necháme chvíľu povariť. Kuraciemu mäsku veľa netreba, tak isto ani hrášku, takže tých 15 minút by malo bohate stačiť na to, aby sa jedlo dovarilo tak, ako má.

Na záver ochutnáme, podľa potreby prisypeme kari korenie – predsa len, je to kuracie kari, takže s týmto korením by sme nemali šetriť ;-)

Podávame s ryžou. Ja som ryžu k tomuto jedlu len vyvarila vo vode. No ak by mal niekto chuť na niečo lepšie, návod na prípravu chutnej ryže nájdete TU. Nech sa páči, foto :-)WP_20170112_11_51_48_ProWP_20170112_11_51_02_Pro

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)