morske plody

Morské plody chutne, rýchlo a jednoducho

V mrazničke som našla sáčok kreviet a veľký balík mušlí s kalamárom, tak som si povedala, že treba urobiť miesto na iné suroviny, ktoré sa chystám nakúpiť. Tento recept nie je žiadne kulinárske umenie, ale v jednoduchosti je krása a menej je niekedy viac. No musím povedať, že sme si úžasne pochutili. Receptík pre vás nájdete tu. 

potrebujeme

základné suroviny
  • mrazená zmes morských plodov – ja som použila 300 gramový balík kreviet a 450 gramový balík mušlí a kalamárov
  • citrón – 1 ks,
  • petržlenová vňať – čerstvá – zväzok,
  • cesnak – 3 strúčiky,
  • maslo – 50 gramov
na dochutenie podľa svojej chuti
  • soľ,
  • mleté čierne korenie

Morské plody, ktoré som mala kúpené ja, mali na obale napísané, že sú už uvarené a zmrazené a stačí ich len na hodinu a pol až dve hodiny pred konzumáciou vybrať, nechať rozmraziť, scediť cez sitko od prebytočnej vody a konzumovať. No ale na toto žalúdok nemám a asi by mi to ani nešlo dolu krkom, takže pekne krásne som ich nechala rozmraziť a následne som ich tepelne upravila. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly.

Na hlbokú panvicu dáme rozpustiť kus masla, na ktorom potom jemne orestujeme pretlačený alebo najemno nastrúhaný cesnak – ale len chvíľku, aby sa nám neprepálil. Ďalej pridáme morské plody, ktoré dusíme cca 7 minút. Za ten čas si môžeme nadrobno nasekať petržlenovú vňať a vyšťaviť do misky cez sitko citrón (aby sme šťavu zbavili zrniečok – predsa nechceme, aby nám chrúmali v ústach, keď budeme večerať :D ).

Do podusených morských plodov na masle a cesnaku pridáme šťavu z citróna, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a posypeme nasekanou sviežou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvo upečeným pečivom – my sme si dali také mini bagetky, ktoré domov nosím z práce a pečieme si ich v rúre cca 5 minút do chrumkava :-)morske plody 3 morske plody morske plody 2

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

 

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)