spagety s kuracim masom 3

Špagety s kuracím mäsom a pórom

Keď nemáme veľa času na varenie, alebo sa nám len jednoducho nechce stáť za sporákom viac ako pol hodinu, radi siahneme po rýchlych a jednoduchých receptoch. Určite ale každý z nás chce, aby zvolený recept bol nielen rýchly na prípravu ale aby bolo uvarené jedlo aj chutné. Príprava tohto vám nezaberie veľa času a myslím si, že výsledok stojí za to. Priateľ si ho veľmi pochvaloval, keď som mu navarila a doniesla do práce rovno na 12. hodinu  ;-) 

potrebujeme

základné suroviny
  • kuracie prsia – 2 ks,
  • pór – 1 ks,
  • čerstvá bazalka – za hrsť,
  • čerstvá petržlenová vňať – za hrsť,
  • maslo – 25 gramov,
  • smotana na varenie resp. šľahačková smotana -cca 300 ml,
  • syr – podľa vlastnej chuti – či už eidam, niva, parmezán a pod. – 50 – 100 gramov,
  • špagety – 75 gramov na 1 porciu (gramáž v surovom stave)
na dochutenie podľa svojej chuti
  • soľ,
  • mleté čierne korenie

postup

Do hrnca si dáme variť vodu na špagety, ktorú troška osolíme. Keď voda zovrie, klasicky v nej uvaríme špagety. Ja som použila celozrnné.

Pokým sa nám varí voda na špagety a neskôr i špagety, pripravíme si mäso. To si nakrájame na menšie kúsky – kocky či pásiky a vkladáme do misky, v ktorej mäso ľahko ochutíme – posypeme ho soľou a mletým čiernym korením a dôkladne premiešame.

Na panvicu dáme roztopiť kúsok masla. Do horúceho masla vložíme ochutené kúsky mäsa a sprudka opečieme za občasného premiešania. Zatiaľ si môžeme pokrájať pór – na tenké kolieska a nasekať čerstvé bylinky – bazalku a petržlenovú vňať. Keď sa nám mäsko orestuje, pridáme k nemu aj pór a bylinky. Necháme ešte chvíľku orestovať – hlavne kvôli póru, aby zmäkol. Následne všetko zalejeme smotanou na varenie či šľahačkovou smotanou a necháme prebublávať. Syr si nakrájame na menšie kúsky alebo ho nastrúhame na strúhadle na syr. Ja som chcela minúť zbytky, ktoré sme mali kúpené na Veľkú noc a chladnička mi ponúkla nasledovné syry :

  • kúsok nivy,
  • kúsok cheddaru,
  • kúsok Red Leicester syra,
  • kúsok parmezánu

Všetko som teda nakrájala na drobné kúsky – niva sa rozpadá, takže tú nebolo treba krájať, stačí ju troška rozmrviť do smotanovej omáčky a zvyšok syrov buď nastrúhať alebo nakrájať tak, ako som to urobila ja.

Syry v omáčke premiešame, aby sa nám roztopili. Keď sa tak stane, panvičku môžeme stiahnúť z plameňa.

Počas varenia mäska s omáčkou však nezabúdajme na špagety – aby sa nám nerozvarili! Uvarené špagety scedíme, vrátime naspäť do hrnca a pridáme k nim mäsovo-smotanovo-syrovo-bylinkovo-pórovú omáčku :-D a premiešame. Môžeme podávať. :-)

spagety s kuracim masom 2spagety s kuracim masom 3

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)