tagliatelle so šampiňónovou omáčkou_2

Tagliatelle so šampiňónmi a čerstvou bazalkou

Myslím, že z času na čas každého z nás zastihne obdobie, kedy má pocit, že je mäsa už prejedený a má chuť na niečo ľahšie. Vtedy siaham po receptoch z cestovín. Sú rýchle, jednoduché a navyše veľmi chutné. Jeden som si pre vás pripravila aj dnes :)

POTREBUJEME

ZÁKLADNÉ SUROVINY na 2 porcie
  • tagliatelle – 250 gramov (v surovom stave),
  • šampiňóny – čerstvé – 7-8 ks,
  • smotana sladká – 250 ml,
  • čerstvá bazalka – za hrsť,
  • cibuľa – 1 menšia,
  • cesnak – 2 strúčiky,
  • maslo – 2 PL
NA DOCHUTENIE PODĽA CHUTI
  • mleté čierne korenie,
  • soľ

POSTUP

Tagliatelle si uvaríme podľa návodu na obale. Pokým sa nám varí voda na cestoviny a samotné cestoviny, môžeme si pripraviť omáčku, s ktorou ich budeme podávať. Najskôr očistíme a nadrobno pokrájame cibuľu, ktorú opražíme na masle. Kým sa cibuľa restuje, očistíme si šampiňóny a nakrájame ich na tenké plátky. Taktiež si očistíme strúčiky cesnaku. Šampiňóny spolu s cesnakom, ktorý ja zvyknem strúhať na takom maličkom strúhadle následne pridáme k restujúcej sa cibuľke a ešte pár minút ich dusíme, kým nezmäknú (cca 10 minút). Jedlo dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Na záver všetko zalejeme sladkou smotanou, dôkladne premiešame, chvíľu prevaríme a pridáme lístky čerstvej bazalky.

Ja zvyknem takto pripravené cestoviny rovno zmiešať s omáčkou v jednom hrnci a tak servírovať na taniere. Samozrejme Váš spôsob servírovania prenechám na Vás :) Cestovinky môžeme na záver posypať hoblinkami parmezánu alebo iného syra – fantázii sa medze nekladú.tagliatelle so šampiňónovou omáčkou tagliatelle so šampiňónovou omáčkou_2

VESELÁ PANVIČKA VÁM PRAJE DOBRÚ CHUŤ!

Potešte ma vašim komentárom k tomuto receptu :)