Domáci vanilkový puding s lesným ovocím a horkou čokoládou
Po nekonečnom pátraní a prehľadávaní anglických regálov v obchodoch s tým, že šanca na nájdenie klasického pudingu v prášku tak, ako ho poznáme u nás doma, je mizivá, som si povedala, že sa len tak ľahko nevzdám a túto pochúťku si pripravím sama doma. Sledujte tento veľmi jednoduchý postup.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
- kukuričná múka – 50 gramov,
- cukor kryštálový (hnedý alebo klasický) – 50 gramov,
- mlieko – 550 ml
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- vanilková esencia
NA SERVÍROVANIE
- horká čokoláda,
- lesné ovocie
POSTUP
Do hrnca (podľa toho, koľko pudingu ideme robiť si vyberieme či už 1 litrový alebo menší) si nasypeme preosiatu kukuričnú múku a cukor. Pridáme vanilkovú esenciu podľa chuti a zopár polievkových lyžíc mlieka – stačia 2 či 3. Poriadne vymiešame aby sa nám vytvorila hustá pasta.
V druhom hrnčeku si zohrejeme mlieko, ktoré tesne pred tým, ako začne vrieť, nalejeme do pripravenej zmesi z múky, cukru a esencie. Na slabom plameni zmes pomaly varíme a miešame a miešame až kým nám nezhustne na puding.
Do dezertných misiek si pripravíme lesné ovocie, ktoré zalejeme horúcim pudingom. Navrchu ozdobíme kúskami horkej čokolády.
PANVIČKA RADÍ
Tento výborný puding sa dá pripraviť samozrejme v rôznych príchutiach. Chutná je aj jeho jednoduchá čokoládová varianta. Základ je kukuričná múka-cukor, do ktorého pridáme pár lyžíc kvalitného kakaového prášku. S pár lyžicami mlieka premiešame a vytvoríme hustú pastu. Zalejeme horúcim mliekom a servírujeme do misiek.