Gazdovské kuracie stehná
Ďalší z mojich receptov na prípravu chutných kuracích stehien. Tentokrát s kyslou kapustou a slaninkou – troška na taký gazdovský spôsob, preto ten názov 🙂 Určite padne vhod v nejaký jesenný upršaný deň.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY NA 4 PORCIE
- kuracie stehná – 4 ks,
- gazdovská slanina – 150-200 gramov,
- kyslá kapusta – 1 kg,
- zemiaky – 1 kg,
NA DOCHUTENIE PODĽA CHUTI
- mletá červená paprika,
- soľ,
- celá rasca
POSTUP
Na dno vymasteného plechu rovnomerne rozložíme kyslú kapustu. Ja kapustu nepremývam, pretože ju máme radi kyslú, no kto chce, môže ju najskôr prepláchnuť. Na kapustu rozložíme kuracie stehná s kožou. Tie dôkladne osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a celou rascou. Gazdovskú slaninku nakrájame na menšie kúsky – pásiky a rozdelíme na kuracie stehná. Kapustu podlejeme trochou vody, plech prikryjeme alobalom a stehná dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C po dobu 45 minút. Následne ich odokryjeme a necháme zapiecť, až kým nie je koža a slaninka chrumkavá a mäsko sa dobre oddeľuje od kosti. Upečené gazdovské kuracie stehná so slaninkou a kapustou podávame s varenými zemiakmi 🙂