Orzo cestoviny s tuniakom, rajčinami, bazalkou a oreganom
Tento recept som vymyslela z núdze, keď som bola lenivá ísť do obchodu na nákup po dovolenke a nemali sme doma z čoho variť. Pohrabala som sa v zásobách a našla som zopár ingrediencií, ktoré by podľa mojej predstavy skvelo chutili spolu a nebolo ani veľkým prekvapením, že som mala pravdu 😛 Priateľova kolegyňa na druhý deň v práci povedala, že to vyzerá super a hlavne je to rýchle na prípravu a že to určite skúsi pripraviť aj u nich doma. Tu je recept na rýchly a chutný obedík.
potrebujeme
základné suroviny
- orzo cestoviny (sú v tvare zrnka ryže, pre lepšiu predstavu prikladám foto) – podľa počtu osôb, odporúča sa 75 gramov na porciu
- konzerva rajčín – cca 450 gramov,
- konzerva tuniaka – veľká – 2 ks,
- cesnak – 4-5 strúčikov,
- sušená bazalka,
- sušené oregano,
- soľ,
- kúsok masla,
- troška olivového oleja,
- syr na dochutenie
postup
Orzo cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale, väčšinou by mali byť hotové cca do 8 minút po vhodení do vriacej, mierne osolenej vody. Keď už máme cestoviny uvarené, zlejeme ich a odložíme na bok. Zatiaľ si pripravíme zvyšok surovín. Na kúsku masla si popražíme najemnúčko nasekaný cesnak. K cesnaku pridáme Orzo cestoviny a mierne popražíme spolu s cesnakom. Keď sa nám zdajú moc suché, pridáme troška olivového oleja. Do hrnca ďalej pridáme konzervu rajčín – ja používam rajčiny nakrájané na väčšie kúsky, nie nejaké moc rozmačkané na kašu. Ďalej pridáme tuniaka podľa potreby, mne sa jedna konzerva zdala málo, tak som použila dve. Nazáver dochutíme soľou, sušeným oreganom a bazalkou podľa chuti. Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.