Pečená treska s chrumkavou citrónovou čiapočkou
Na prvý pohľad sa toto jedlo môže zdať veľmi fádne, keďže na jeho prípravu nám netreba veľa ingrediencií. Opak je však pravdou. Spojenie ryby a citrónovej kôry na jej povrchu vytvára nezameniteľnú chuť. Toto jedlo je skvelý tip na ľahký obed, ktorý si môžeme uvariť vtedy, keď máme chuť na niečo jednoduché, diétne a chutné zároveň.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
- filé z tresky – 400 gramov,
- kôra z 1 citrónu,
- strúhanka – 50 gramov,
- petržlenová vňať,
- olivový olej
NA DOCHUTENIe podľa svojej chuti
- soľ
POSTUP
Filé z tresky si necháme rozmraziť, z oboch strán ho ochutíme soľou a uložíme na pekáč. V miske si zmiešame strúhanku, na drobné kúsky nasekanú petržlenovú vňať a na jemnúčko na strúhanú kôru z 1 citróna. Odporúčam použiť bio citróny, ktoré nie sú chemicky ošetrované.
Túto zmes navrstvíme na rybu, ktorú na záver pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na približne 20 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Panvička radí
K tejto rybke sa výborne hodia varené zemiačiky, na ktoré po zliatí vody (ktorú si môžeme odložiť a neskôr z nej uvariť polievku) dáme roztopiť na plátky nakrájané maslo a nasekanú petržlenovú vňať. Kto má chuť na nejakú prílohu, môže si k tomuto jedlu dať nejakú zeleninu, my sme mali mix zo studeného pultíka v anglickom Tesco, kde sa nachádzajú olivy, syr, paprika a na slnku sušené paradajky.