Chutné lososové fašírky
Lososa väčšinou zvyknem robiť len tak na prírodný spôsob, na panvičke na masle, avšak dostala som chuť na niečo iné, nové. Skúsila som spraviť fašírky a nevedeli sme sa ich dojesť. Sú veľmi chutné a sú pripravené raz – dva 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE
- losos – 500 gramov,
- vajíčko – 2 ks,
- jemný tvaroh – 100 gramov,
- strúhanka – 3 PL,
- jarná cibuľka – 3 ks
NA DOCHUTENIE PODĽA SVOJEJ CHUTI
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- petržlenová vňať
POSTUP
Postup pri tomto chutnom recepte je veľmi jednoduchý a rýchly a výsledok? Úžasný!
Rozmrazeného lososa si nasekáme nožom na drobné kúsky a vložíme do misy. Pridáme dve vajíčka, na drobno nakrájanú jarnú cibuľku (môžeme kľudne celú aj so zelenou časťou), ďalej pridáme nasekanú petržlenovú vňať, soľ a mleté čierne korenie podľa svojej chuti, jemný tvaroh a strúhanku.
Všetky suroviny poriadne premiešame aby sa nám vytvorila tuhá zmes, z ktorej tvarujeme v rukách tenšie fašírky, ktoré môžeme obaliť v strúhanke alebo kukuričných lupienkoch (ktoré som ja po ruke nemala 😀 ) a môžeme smažiť na nie moc rozpálenom olivovom oleji, pekne pomaličky, aby sa nám fašírky stihli upiecť nielen zvonka ale i zvnútra a aby nám samozrejme neprihoreli, to nikto z nás nechce 😉 .
Panvička radí
K fašírkam sa výborne hodí zemiaková kaša. Tú robím nasledovne.
Na drobné kocky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, následnej zlejeme vodu, do hrnca k zemiakom pridáme na plátky nakrájané maslo, zakryjeme pokrievkou a počkáme, kým sa maslo roztopí.
Potom pridáme soľ, zemiaky rozmačkáme (ja na to používam takú tú vec, ktorú neviem pomenovať 😀 , ktorou sa rozmačkajú zemiaky na pyré), ďalej pridáme 2 deci vlažného mlieka (najlepšie je plnotučné mlieko a ak máte šľahačkovú smotanu, o to lepšie, kľudne použite aj troška tej, pyré bude potom úžasne krémové), premiešame a podľa požadovanej hustoty prilievame pomaličky mlieko a znova premiešavame, až kým nemáme zemiakovú kašu, tak, ako si ju predstavujeme 🙂
Ďalšou super prílohou sú varené zemiačiky s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťkou. Uvarené zemiaky jednoducho scedím od vody, pridám na kúsky pokrájané maslo (podľa chuti – cca 1/4 masla), dosolím a následne pridám aj nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Premiešame s roztopeným maslom a podávame.
Prvá foto je varianta so zemiakovou kašou a je ešte z čias, kedy Veselá panvička ešte len začínala…Neskôr som sa naučila lepšie fotiť na svojom mobile… 😀 Varianta s varenými zemiakmi:
K fašírkam a zemiakom som pripravila rýchly ale chutný dresing. Budete potrebovať:
- kyslú smotanu – 1 kelímok,
- cesnak – 3-4 strúčiky (podľa chuti),
- mletú červenú papriku – 2 ČL
Všetko premiešame a s touto omáčkou prelejeme zemiaky prípadne aj fašírky.