Tagliatelle so šampiňónmi a čerstvou bazalkou
Myslím, že z času na čas každého z nás zastihne obdobie, kedy má pocit, že je mäsa už prejedený a má chuť na niečo ľahšie. Vtedy siaham po receptoch z cestovín. Sú rýchle, jednoduché a navyše veľmi chutné. Jeden som si pre vás pripravila aj dnes 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY na 2 porcie
- tagliatelle – 250 gramov (v surovom stave),
- šampiňóny – čerstvé – 7-8 ks,
- smotana sladká – 250 ml,
- čerstvá bazalka – za hrsť,
- cibuľa – 1 menšia,
- cesnak – 2 strúčiky,
- maslo – 2 PL
NA DOCHUTENIE PODĽA CHUTI
- mleté čierne korenie,
- soľ
POSTUP
Tagliatelle si uvaríme podľa návodu na obale. Pokým sa nám varí voda na cestoviny a samotné cestoviny, môžeme si pripraviť omáčku, s ktorou ich budeme podávať. Najskôr očistíme a nadrobno pokrájame cibuľu, ktorú opražíme na masle. Kým sa cibuľa restuje, očistíme si šampiňóny a nakrájame ich na tenké plátky. Taktiež si očistíme strúčiky cesnaku. Šampiňóny spolu s cesnakom, ktorý ja zvyknem strúhať na takom maličkom strúhadle následne pridáme k restujúcej sa cibuľke a ešte pár minút ich dusíme, kým nezmäknú (cca 10 minút). Jedlo dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Na záver všetko zalejeme sladkou smotanou, dôkladne premiešame, chvíľu prevaríme a pridáme lístky čerstvej bazalky.
Ja zvyknem takto pripravené cestoviny rovno zmiešať s omáčkou v jednom hrnci a tak servírovať na taniere. Samozrejme Váš spôsob servírovania prenechám na Vás 🙂 Cestovinky môžeme na záver posypať hoblinkami parmezánu alebo iného syra – fantázii sa medze nekladú.