Zapekané kuracie prsia s ricottou, špenátom a cheddarom
Máte kuracie prsia a chcete z nich tentokrát skúsiť uvariť niečo, čo ste ešte nejedli? Opäť vám prinášam rýchly a zároveň veľmi chutný receptík, ktoré prekvapí vaše chuťové poháriky – samozrejme len v dobrom zmysle slova! Toto jedlo nie je náročné na suroviny, jeho príprava vám nezaberie veľa času a chuťovo je vynikajúce. Poďme teda na to 🙂
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY
- kuracie prsia – 4 ks,
- ricotta – 250 gramov,
- čerstvý špenát – 100 gramov,
- cheddar (alebo iný tvrdý syr) – 100 gramov (alebo viac – podľa chuti)
Na dochutenie podľa svojej chuti
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika
POSTUP
Pripravíme si kuracie prsia, do ktorých spravíme priečne zárezy pozdĺž celého kúska mäsa, do ktorých budeme neskôr dávať plnku. Na panvicu si dáme kvapku oleja a poriadne ju necháme rozohriať. Na horúcu panvicu nasypeme umyté lístky čerstvého špenátu, ktoré dusíme – nepotrvá to dlho a lístky „spľasknú“. Následne do nich pridáme ricottu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Poriadne premiešame, kým sa celá zmes nespojí a nevytvorí tuhú krémovú plnku.
Kuracie prsia po jednom plníme pripravenou plnkou z ricotty a špenátu. Preložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie alebo alobalom. Na naplnené kuracie prsia dáme vrstvu strúhaného cheddaru alebo iného tvrdého syra a následne posypeme troškou mletej červenej papriky.
Ako prílohu som k tomuto mäsku podávala pečené sladké zemiaky, ktoré som pred pečením len jemne pokvapkala olivovým olejom (všetko sa pieklo spolu na veľkom plechu – zemiaky aj plnené kuracie prsia, cca 45 minút).Kuracie prsia v reze…