Raňajková omeleta so špenátom
Zbožňujem omeletu ale nikdy sa mi ju nechce robiť. Preto si ju vždy nechám pripraviť od manžela a vtedy mi najviac chutí 😉 Dnes ráno bola so špenátom na cibuľke a so smotanovým syrom.
POTREBUJEME
ZÁKLADNÉ SUROVINY pre 1 osobu
- mlieko – asi 80 ml,
- vajíčko – 2 kusy,
- soľ – štipka,
- mleté čierne korenie – štipka
NA PLNKU
- baby špenát – za veľkú hrsť,
- cibuľa – 1 kus,
- smotanový bylinkový syr – 2 PL,
- cherry rajčiny – 4 kusy
Postup
Manžel je na omeletu špecialista, lebo sa ju učil robiť podľa Jamie Olivera a preto je taká jemná a nadýchaná. Keďže sa postup ako túto úžasnú konzistenciu dosiahnuť ťažko vysvetľuje, pridám vám radšej rovno link na video s postupom 🙂 Nájdete ho TU a sledujte ho od 2:55 minúty, kde začína postup.
Vajíčka rozšľaháme s mliekom. Mlieko dávame „od oka“ ale je to približne 80 ml. Pridáme aj soľ a mleté čierne korenie. Na panvicu dáme olej a vylejeme rozšľahané vajíčka a ďalej postupujeme podľa už vyššie spomínaného postupu Jamie Olivera (od minúty 2:55) ;-).
Na druhej panvici si zatiaľ orestujeme na drobno nakrájanú cibuľku, na ktorej podusíme čerstvý baby špenát.
Hotovú omeletu potrieme z jednej polovičky smotanovým bylinkovým syrom, na ktorý dáme vrstvu špenátu s cibuľkou a pridáme pokrájané cherry rajčinky. Podávame s krajcom celozrnného ražného chleba a poľným šalátom. 🙂
Chlebík kupujem v Lidli a najviac mi chutí tento:
Ak máte rôzne intolerancie alebo chcete skúsiť bezgluténový či low carb chlebík, skúste mrknúť SEM, nájdete tu rôzne zmesi na chlieb.